ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 της Χαναναίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του εν Αθήναις Πατριαρχικού Γραφείου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στον κατάμεστο Ι. Ν. της Παναγίας Ιμβριώτισσας στη Σαλαμίνα Σταυροπήγιον του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το μνημόσυνο των Πατριαρχών, Αρχιερέων, ιερέων διδασκάλων και μεγάλων ευεργετών της  Ίμβρου καθώς και του Ι. Ν. Παναγίας Ιμβριώτισσας Σαλαμίνας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Νείλος Μουσελής εφημέριος του Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Αμπελακίων Σαλαμίνας της Ι. Μ. Μεγάρων και Σαλαμίνος και ο Ιεροδιάκονος και μοναχός π. Καισάριος.

Στην Θ. Λειτουργία παρέστησαν η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου με τον Αντιδήμαρχο Σαλαμίνας κ. Αντώνιο Χατζή, τον Υπεύθυνο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.  Ιωάννη Σκιαθίτη και την σύμβουλο της Κοινότητας Αμπελακίων κ. Χρυσούλα Σπυροπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε με τον τόσο μεστό του λόγο στη  σημερινή Ευαγγελική περικοπή για την Χαναναία, καθώς προέτρεψε το εκκλησίασμα για την προετοιμασία του στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Μετέφερε της ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ του Ίμβριου όπου και ο Ι. Ν. της Παναγίας της Ιμβριώτισσας στη Σαλαμίνα βρίσκεται κάτω από το ωμοφόριο του.

 

Αμέσως μετά την απόλυση, η Δήμαρχος και το εκκλησίασμα κατέβηκαν στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου για το κόψιμο της Βασιλόπιτας από τον Πρόεδρο του σωματείου και Ιεροψάλτη του Ι. Ν.  κ. Χρήστο Ροδιά.

andrianoupoleos2